NEOTEX Epoxol Putty A+B 6kg

Kategorije: Reparaturni malteri

Šifra: 100408

Proizvođač: NEOTEX

 Dvokomponentni vezni sistem zaptivanja na bazi epoksidne  smole i učvršćivača. 

Područja primjene

   Epoxol® pogodan je za nekoliko slučajeva koji zahtevaju otpornost na toplotu i mehanički napon, korozivne agense i vodonepropustljivost. Preporučuje se za snažno lijepljenje metala, betona, drveta, keramike, građevinskih materijala, toplotno izolacione pločice, poliester, tvrde plastike (npr. PVC) itd. Posebno je pogodan za lepljenje aluminijuma, bakra, gvožđa, drugih metala i legure, porcelan, PVC cijevi, kao i za pričvršćivanje crijepova ili podnih površina u kontaktu sa vodom ili rastvorima hemikalija. 

Osobine 

  Epoxol® se sastoji od čistih smola i odabranih učvršćivača i ne sadrži rastvarače, punila ili filtere. Proizvod se nudi u dva tipa: kao Epoxol®Putty (kit) koji ima visoku viskoznost i na taj način ispunjava velike praznine bez tečenja,  kao i  Epoxol®Liquid (tečnost) za širenje na većim površinama radi lakšeg nanošenja, bolje pokrivenosti i ispunjavanje manjih praznina i otvora.  

 Uputstvo za upotrebu

  Priprema površine:  Podloga treba da bude čista, suva i bez prašine, ulja, masti ili bilo kojeg lošeg pratećeg materijala. Površine koje će biti vezane poželjno je očistiti rastvaračem, acetonom ili benzinom. Brušenje neporoznih ili sjajnih podloga uvijek poboljšavaju konačni rezultat. Preporučljivo je da se prajmerišu metalik podloge sa Neopox Special Primer 1225 prije upotrebe proizvoda.

 Primjena  

Koristite različite alate svaki put da biste dobili potrebnu količinu materijala iz originalnog kontejnera za svaku komponentu. Dobro miješajte  komponente u poželjnom omjeru i primeniti sa oprezom.