NEOTEX Neocrack 15kg

Kategorije: Reparaturni malteri

Šifra: 100407

Proizvođač: NEOTEX

Ne ekspandirajući malter za rušenje. 
 
Osobine 
Izaziva oštećenje na siguran način, bez eksplozije. Pogodno je za građevinske projekte u kojima se eksplozivi ne mogu koristiti iz sigurnosnih razloga. Kao efekat hidratacije Neocrack® generiše progresivnu širenje snage više od 7500Tn / m2. 

Uputstvo za upotrebu  

Miješajte Neocrack® sa 26-30% hladne vode sve do fine mase bez grudvica. Temperatura vode mora biti do + 10º C posebno tokom ljetnjeg  perioda i +15º C u zimskom periodu. Bušite rupice električnom bušilicom do potrebnog prečnika i dubine. Popunite rupe u potpunosti. Malter treba primeniti u roku od najviše 15 minuta. Za vertikalne rupe ostavite prostor na vrhu od 3 cm. Za horizontalne rupe, trebalo bi da zatvorite Neocrack pomoću plastične cijevi. Inače bušiti rupice pod blagim uglom kako bi se omogućilo popunjavanje uz pomoć gravitacije.

Vrijeme primjene 

Izbjegavati visoke temperature okoline. Dubina rupe zavisi od oblika i prirode elementa i potrebe. Prečnik rupe mora biti 30 mm do 50 mm. Prečnik od 40 mm radi efikasno u većini projekata. Jednostavan način da procijenite rastojanje između rupa je objašnjen ispod. 

VAŽNO  

Nemojte nanositi Neocrack® na smrznutim površinama. Uvek dodajte vodu prahu, ne obrnuto. Ne postavljajte lice blizu rupe jer postoji mogućnost iznenadnog širenja Neocracka pod posebnim uslovima (prečnik rupe > 50 mm i temperatura okoline> 25º C i temperatura vode > +10º C). Lomljenje će se desiti 12-48 sati nakon nanošenja, a potpuno proširenje će biti postignuto za 4 dana.