NEOTEX Acqua Primer NP A+B 14kg

Kategorije: Poliuretanske

Šifra: 401009

Proizvođač: NEOTEX

 Epoksidni premaz na bazi vode, pogodan za Neoproof® Poliurea  hidroizolacioni sistem.

Područja primjene:  pogodan primjer za pripremu površine na koje se nanosi Neoproof® Poliurea hidroizolacioni sistemi. On stvara hemijsko vezivanje sa poliureom, doprinoseći dugoročnoj izdržljivosti hidroizolacije. 

Osobine 

Dvokomponentni epoksidni prajmer na bazi vode sa visokom adhezijom. Pogodan je za betonske površine, termoizolaciona pjena, bitumenske membrane sa granulama, koje će biti premazane Neoproof®Poliurea hidroizolacionim sistemima. U skladu sa propisom 2004/42 / EC o ograničenju V.O.C. u boje i lakovima. 

 Priprema površine 

Na površini ne smije biti prašine, prljavštine, uljanih, masnih supstanci i starih premaza. Stoga bi trebalo da bude brušena ili pjeskarena, a nakon toga očišćena usisivačem. Štaviše, nepravilnosti novih površina treba da budu odstranjene i bez prašine zbog niže potrošnje materijala i bolje adhezivne osobine. 

VAŽNO 

 Vlažnost površine ne smije preći 6%. Niska temperatura i visoka vlažnost prilikom nanošenja povećavaju vrijeme sušenja itd. Ne smije se nanositi pod vlažnim uslovima, ili ako se očekuje se da će vlažni uslovi prevladati tokom perioda očvršćavanja proizvoda.